Translate

петък, 28 февруари 2014 г.

Проучване, проведено в страните от Централна Европа сочи, че пациентите са получили оптимална диагностика и терапия




Проучване, подкрепено от Boehringer Ingelheim  дава важни данни за разпространението и терапевтичната ситуация при пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с EGFR мутация в Централна Европа




Страните от Централна Европа са сред тези, които са с най-висока смъртност от рак на белия дроб. Ето защо Boehringer Ingelheim подкрепи обсервационно проучване INSIGHT на пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) в шест страни - Полша, Словения, Чехия, Словакия, Унгария и Австрия. Неговата цел е да оцени разпространението и начина на лечение на пациенти с недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с активирана мутация на рецептора на епипдермалния растежен фактор (EGFR) в клиничната практика в Централна Европа.
След приключване на проучването, Световната конференция за рака на белия дроб (WCLC) прие три доклада, които предоставят важни данни за лечението на пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с позитивна EGFR мутация от региона.
От първия доклад на Роберт Пиркер и сътрудници става ясно, че разпространението на заболяването е в рамките на референтните граници и по подобие на тези, наблюдавани в Западна Европа, което е много окуражаващо. Това не само подкрепя информацията,
която досега беше само предполагаема, но не и доказана, но също така подкрепя хипотезите, които са направени в литературата, която разглежда това заболяване. Проучването осигурява конкретни факти за това, което досега е било само предположение за Централноевропейския регион.
Втората разработка „Методи за изследване на EGFR мутацията в клиничната практика в Централна Европа е с фокус патологията на заболяването. Разработката стига до заключението, че „Проектът INSIGHT демонстрира, че EGFR мутацията, изследвана чрез един от стандартните тестове при пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб, е открита в участващите центрове от Централна Европа.” Тези данни са много важни, защото показват, че пациентите в Централна Европа са изследвани по същия начин, по който и тези от Западна Европа и методите, които са използвани са в съответствие с препоръчителните.
Третият доклад е с фокус върху лечението на заболяването в Централна Европа и в него се подчертава, че повечето пациенти с напреднал недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с позитивна EGFR мутация са лекувани с EGFR–насочени тирозин-киназни инхибитори както при лечение от първа, така и при лечение от втора линия.Това показва, че лечението на това заболяване е, каквото би могло да се очаква и дава сигурност на медицинската общност, че в селектирани центрове пациентите са лекувани според най-съвременните алгоритми за успешно лечение, в зависимост от вида на тяхното заболяване.
Д-р Роберт Пиркер, професор по медицина в Медицинския университет във Виена, Австрия, който участва в разработването на всички тези доклади, подчерта: “Обсервационното проучване INSIGHT ни дава важна информация за пациентите с недребноклетъчен рак на белия дроб с  EGFR мутация в Централна Европа. Не е тайна, че няколко страни от Централна Европа се сблъскват с множество трудности, когато става въпрос за лечение на заболяването, без значение дали става въпрос за реимбурсация или наличие на информация, все още има много възможности за напредък.“
Фармацевтична компания Boehringer Ingelheim, която подкрепи обсервационното проучване  INSIGHT, наскоро получи одобрение от Европейската агенция по лекарствата (EMA) за употребата на нейния иновативен медикамент GIOTRIF® (afatinib) като монотерапия за лечението на EGFR TKI-нелекуваните възрастни пациенти с локално напреднал или метастазирал недребноклетъчен рак на белия дроб (NSCLC) с активирана мутация на рецептора на епипдермалния растежен фактор (EGFR). 
Boehringer Ingelheim e ангажирана в откриването и разработването на биофармацевтични препарати и лекарства – „малки молекули“ като революционни противоракови агенти. Компанията разработва обширно онкологично портфолио сред терапевтични области като рак на белия дроб, рак на главата и шията, рак на яйчниците и други.




Няма коментари:

Публикуване на коментар