Translate

сряда, 26 февруари 2014 г.

БЧК - втори випуск парамедици


Училището за парамедици към Българския Червен кръст започна да записва желаещи да се обучават по професия парамедик - трета квалификационна степен, втори випуск. Обучението се провежда по програма, утвърдена от Националната агенция за професионално образование и обучение и е съгласувана с Германския Червен кръст. Тя е с продължителност 960 учебни часа, разпределени в два семестъра, вторият от които е стаж.
Успешно издържалите държавния изпит по теория и практика ще получат българско и германско свидетелство за упражняване на професията.
Училището за парамедици към Българския Червен кръст, създадено съвместно с Германския Червен кръст - област Баден-Вюртемберг,съответства на утвърдените в Европа и света стандарти за подготовка на немедицински кадри в спешната медицинска помощ. То е разположено в Националния учебен център на БЧК в с. Лозен,/край София/ и е официално лицензирано от Националната агенция за професионално образование и обучение /НАПОО/.
Наскоро успешно завърши първият семестър от обучението на първия випуск парамедици с изпит, на който присъстваха представители на Германския Червен кръст. Комисията даде висока оценка за подготовката на курсистите. От 10.03.2014 год. обучаемите ще бъдат на стаж в Центъра за спешна помощ и в спешното приемно отделение на Военномедицинска академия.

-----------

За повече информация GSM: 0882 98 89 02; 0889 60 12 60.




Няма коментари:

Публикуване на коментар