понеделник, 2 декември 2013 г.

В определени болници се изсипват пациенти с автобусиТова е безотговорно и недопустимо, заяви в НС управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова.
По думите и в момента всеки, който има нужда от някаква помощ, влиза в болница.
„Не може това да продължи така, иначе ще продължим да си говорим за недостиг на пари, но това не е здравеопазване, това вече е източване”, коментира тя. Оказва се, че само за октомври дейността на болниците е за 157 млн. лв. и досега в годините няма такъв отчет.
„Най-високата стойност беше 145 млн. и на базата на 145-150 млн. сме правили прогнозата. При положение че идва 150 млн. отчет, през декември откъде могат да се намерят пари", риторично попита д-р Тодорова.
Според нея, ако не се вземат конкретни мерки - спешни и по-дългосрочни, през идната година отново можем да станем свидетели на недофинансиране на здравната система. Докато не се затворят вратите на входа на системата, парите никога няма да стигат, заяви д-р Тодорова
Заради тези проблеми от НЗОК тръгват на масови проверки, за да се види къде се къса нишката, и да не се изпада повече в ситуация на недофинансиране на здравната система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар