Translate

вторник, 3 декември 2013 г.

За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух"



Това е  акцента тази година на благотворителната инициатива "Българската Коледа"
за 2013/2014 г., съобщи президентът Росен Плевнелиев, който обяви началото на единадесетото издание  в УМБАЛ "Царица Йоанна -ИСУЛ" в София.
"Българската Коледа" през 2013/2014 г. си поставя за цел да подпомогне
университетските и областните болници в страната, които имат изградени компетенции и ясна стратегия за ранната диагностика и активното съвременно лечение на зрителни и слухови заболявания на децата. Цел на кампанията ще бъде още и разпространението на успешните медицински модели за грижа за тези деца, пример за който е болница "ИСУЛ".
Малките деца не знаят какво значи ясно виждане и чуване, затова рядко се оплакват. За съжаление за техните проблеми често се разбира едва когато тръгнат на училище. А без навременна грижа уврежданията могат да бъдат фатални и за цял живот. В детските отделения на областните болници липсват апарати за ранна диагностика и лечение на тези заболявания и нашата цел е децата, в цялата страна да получат навременна и адекватна помощ и да може да се лекуват в България. Помагайки за закупуването на тази апаратура, дарителите на „Българската Коледа" ще дадат възможност зрението и слухът на много деца да бъдат спасени и ще им подарят щастливо детство и радост на родителите им. „Българската Коледа" ще разгледа всички постъпили заявления от родители на деца, нуждаещи се от скъпоструващо лечение, и ще вземе решение съобразно събраните средства. Вярваме, че грижите за децата ни са най-важното.
Вярвам, че и тази година в навечерието на Коледа ще отворим сърцата си, за да дарим вяра и надежда на нуждаещите се от подкрепа деца”, каза Плевнелиев.
В предишните 9 издания на "Българската Коледа" са събрани общо 19 505 174 лв.
Десетото издание на "Българската Коледа" събра дарения с общ размер 2 072 500 лева, в допълнение на това бяха дарени лекарства за 255 466 лв. или общо 2 327 966 лева.
Заявления за подпомагане с пари от кампанията "Българската Коледа" вече могат да се изпращат целогодишно.
Желаещите да станат дарители могат да изпращат SMS, на кратък номер 1117 за абонати на Mtel, Vivacom и Globul, на стойност  1 лев, а за потребители на предплатени услуги на всички мобилни оператори - 1,20 лв. с ДДС. Можете да дарите 1 лев с гласово обаждане  на номер 09001117 за фиксирани абонати на Mtel и Vivacom, като стойността на едно обаждане е 1 лев. За по-големи дарения възможността е банков превод или чрез ePay.bg по сметка в ОББ.
IBAN: BG13UBBS80023300186210; банков код BIС: UBBSBGSF; ОББ, клон "Централен". Титуляр на сметката е БНТ - за "Българската Коледа".
Наведнъж могат да дарят до 10 000 лв. Титуляр на сметката е БНТ и върху парите не се начислява лихва.


Няма коментари:

Публикуване на коментар