Translate

понеделник, 16 декември 2013 г.

Клиниката по кардиохирургия в „Сити клиник” вече носи името на проф. Александър Чирков



Знеполският епископ Йоан, във връзка с  отбелязването на една година от създаването на „Сити клиник”, кръсти  Клиниката по кардиохирургия, във високотехнологичната  болницата, на името на проф. Александър Чирков. Идеята е на благодарните му ученици доц. Иво Петров и Андрей Марков.
„България имаше огромен късмет, че проф. Чирков дойде у нас да покаже как се работи по чирковски. Проф. Чирков е един от най-уважаваните лекари, заради приноса си за развитието на медицината у нас, заради положените от него основи на модерната кардиология и кардиохирургия в България. Проф. Чирков е човекът, който позволи на много негови ученици да въведат различни иновативни практики. Вместо той да ни спира, както е в много български болници, той правеше всичко възможно мултидисциплинарния подход и мултидисциплинарните усилия да доведат до въвеждане на новите методики. Това е част от развитието на медицината. Когато в медицината някой се опита да задържи ниво – изостава, защото всички около него тичат”, каза началникът на отделението по кардиология и ангиология доц. Иво Петров.
Проф Чирков съобщи, че смята да практикува в кръстената на него клиника. Първите си операции там той ще направи през месец март 2014 г.
„Нека се учим от мъдростта на Христос да сме заедно, а не всеки срещу всеки. Завистта и омразата разболяват сърцата и водят до разруха", подчерта проф. Чирков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар