Translate

понеделник, 18 ноември 2013 г.

Най-скъпите храни в света



Хайверът е много скъп, а Алмас хайверът е още по-скъп. Той идва от Иран и се продава само на едно място в Лондон. Два килограма от този хайвер струват
25 000 долара.
Трюфелите – са толкова скъпи, защото много трудно се намират. Белите пиемонтски трюфели идват от север - италианския регион Пиемонт и цената за два килограма от тези гъби е между 2 и 4 хиляди долара.
Шафранът - се отглежда навсякъде по света. За един килограм шафран са необходими 75 хиляди цветове. Затова и цената му не би трябвало да ви шокира.
Гъбите Мацутаке - те произхождат от Япония и струват до 900 долара за килограм. Използват се за подготвянето на екзотични храни, а са известни с острата си, неприятна миризма.
Кафе "Копи Лувак" - по произход то е от Индонезия. Килограм от това кафе струва 300 долара, защото годишното му производство е ограничено до 500 кг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар