Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Подписаха Декларация за поет ангажимент



Здравните заведения ще получат до месец плащанията за изразходените средства през септември


В МЗ беше подписана Декларация за поет ангажимент. Подписите си сложиха: министърът на здравеопазването д-р Таня Андреева, министърът на финансите доц.  Петър Чобанов, управителят на НЗОК д-р Румяна Тодорова и председателите на Българския лекарски съюз и на Българския зъболекарски съюз - д-р Цветан Райчинов и д-р Борислав Миланов. 
До тази декларация се стигна по един много разумен път от разговори, които проведохме, заедно с БЛС и БЗС, министъра на финансите и премиера, каза на
пресконференция министърът на здравеопазването. 

Констатирано бе, че има начин нещата да се случат. Тази среща е път, по който да доказваме, че сме от едната страна. Благодаря на министъра на финансите, защото този път нямаше това почти детско запъване, което виждахме в предишни години при бившия министър Дянков. Бюджетът беше така заложен, че за някои от клиничните пътеки беше нула, с много усилия тези нули станаха 80 % и ще бъдат на 100 % през месец януари. Правителството пое ангажимент неразплатените разходи за болнична помощ да се изплатят до 20 януари 2014 г., както и други приети дейности. Болниците вече ще работят нормално, без напрежение. Няма опасност хората да доплащат нещо, което се осигурява от НЗОК. Благодаря за разбирането на министър Чобанов, че това не е добавка, а необходимост. Тези 27 милиона лева сега и остатъкът до януари са решението, каза още д-р Андреева.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар