Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Рош България с престижна награда в конкурса „Най-добър работодател в България“ за 2013 година



88% от служителите на компанията оценяват с най-висока оценка удовлетвореността и ангажираността в работата си 

Рош България зае второ място в седмото издание на конкурса „Най-добър работодател в България“ за 2013 г. Компанията спечели отличието в категорията „Малки компании“.
Престижната награда се присъди от AON Hewitt, водеща компания в областта на управлението на риска и консултирането, която проведе седмото национално проучване „Най-добър работодател в България“*- на 21 ноември 2013 г. .
  „За нас наградата „Най-добър работодател“ е признание за добрите практики, ефективно и справедливо управление, които сме наложили в Рош България по отношение на служителите. Компанията инвестира много както в обучение и развитие, така и във вътрешни кампании за социална отговорност и насърчаване на здравословния начин на живот“, заяви при получаване на наградата д-р Методия Чадиковски, Генерален мениджър на Рош България.
Основните силни страни, на които компанията разчита като работодател, са продуктите и нейният екип. Лекарствата на Рош, които се прилагат при лечение на пациенти със сериозни заболявания като рак, хепатит, анемия, ревматоиден артрит и др., дават шанс за продължаване и подобряване на качеството на живота на пациентите и осмисля работата на всеки един служител на Рош България.
Ирина Калъпова, мениджър Човешки ресурси на Рош България, споделя: „Рош България дава много, както за професионалното развитие, така и като отношение, уважение и грижа за служителите. Тук всеки черпи знания и опит от най-добрите и се докосва до новостите в своята професионална сфера. Екипът е силен и мотивиран. Важно за нас е да поддържаме екипната работа, да си поставяме винаги по-високи цели, за да имаме стимул да се разививаме като професионалисти.“
„Нашата цел е всеки пациент да има достъп до съвременно лечение, когато то му е необходимо. Грижата за пациентите и тяхното здраве дават смисъл на работата на всеки в Рош България.Освен нашите лекарства, вторият ни коз като работодател е грижата, която полагаме за развитието на нашия екип. Стремежът да взимаме решения в името на по-добрия живот на пациентите ни кара да уважаваме колегите си, да полагаме всички усилия всеки един от нас да се ползва с доверие и да се чувства оценен “, коментира д-р Чадиковски.
-------

*Участието в националното проучване „Най-добър работодател в България“ е доброволно. За да могат да участват, компаниите следва да имат поне 50 служители на постоянен трудов договор и да присъстват поне от 2 години на българския пазар.
Рош България за първа година взима участие в проучването. От 2007 година досега компанията е участвала в 4 регионални и глобални проучвания за ангажираността на служителите.
Aon Hewitt провежда проучването в България за седма година. Към момента компанията разполага с най-всеобхватната и мащабна база данни на  мнения на служители в страната. За 7 години са изследвани общо над 450 компании от най-различни сектори на икономиката. Aon Hewitt разполага с база данни с 85 000 мнения на служители и 2 100 мнения на топ мениджъри, които представляват повече от 350 000 заети в икономиката ни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар