Translate

неделя, 24 ноември 2013 г.

Д-р Даринка Йорданова е семеен лекар за 2013 година



Тя е родена на 08.11.1959 година в гр.Русе. Средното си образование завършва през 1977 със златен медал в ЕСПУ „Хр.Ботев”, гр. Русе.
През 1983 г. д-р Йорданова придобива висше образование в ВМИ Плевен . Има специалности- Детски болести (1994) и Обща медицина (2008). Преминала е и квалификационен курс по Здравен мениджмънт към Стопанска академия гр.Свищов. 
В момента посещава курс на ЕШКХ по Клинична Хомеопатия   – втори модул  в МУ Плевен.
Д-р Йорданова започва трудовия си стаж като участъков педиатър в района, в който продължава да работи  като семеен лекар и след 2000 г. Практиката й включва над 3000 пациенти, от всички възрастови групи, като преобладават лицата от 0 до 65 г.. 2450 от пациентите и са с непрекъснати здравноосигурителни права.  Има около 360 диспансерни  болни, обхваща с профилактични прегледи и имунизации до  90 % пациентите във възрастта  0 – 18г.  и 60 %  над 18 г., имунизации за РМШ – 30%. 
Изпълнява всички  дейности, определени в пакета на Общата медицинска практика и обслужва по три поколения от семейство като се ползва с доверието и обичта на пациентите си.
Тя е организирана, последователна, безкомпромисна към чужди и лични грешки и пропуски, комуникативна, работи добре в екип. Активно се включва в организационния живот на местната структура на НСОПЛБ, съдейства в организирането на научни събития. Член е на КК на Сдружението.
Обича изкуствата, особено художествена литература. Интересува се от фотография, планински туризъм, посещава клуб по народни танци „Нашенци” гр.Русе. Ползва на добро ниво руски и френски език.
Омъжена с три деца: двама сина -  инженер и  бизнес администратор, и дъщеря, която следва медицина.



Няма коментари:

Публикуване на коментар