Translate

понеделник, 21 октомври 2013 г.

Андрей Александров, изпълнителен директор на ЗАД „Алианц България Живот":Пуснахме уникален здравен продукт

Г-н Александров, защо нарекохте новия здравен продукт на „Алианц" „уникален"?
- Нека започнем по-отдалече. Когато човек се сблъска с тежко заболяване, пред него възникват много въпроси: „Дали диагнозата ми е коректна?", „Къде мога да получа най-доброто лечение?", и не на последно място, „Ще мога ли да си го позволя?".
Ръководейки се от тези тревоги, ние разработихме продукт, който отговаря по категоричен начин на тях и подкрепя болния от момента на откриване на заболяването до оздравяването. Така нашите клиенти ще бъдат сигурни, че в тежък за тях момент ще получат най-добрите медицински грижи от световни специалисти, без да имат финансови пречки за това.
Allianz Best Doctors ще предложи най-добрите лекари и клиники и ще осигури цялата организация и всичко необходимо за успешното лечение на клиента. Полицата покрива всички разходи, свързани с оперативното лечение, за пътуване и за настаняване, както и разходите на един придружител. Максималната стойност на обезщетението по тази застраховка е 1 000 000 евро за една застрахователна година и до 2 млн. евро за периода, в който е застрахован. Нашата цел е да предложим на достъпна цена медицинска услуга от най-високо качество, спокойствие на пациентите, да им спестим ценно време и да запазим финансовото състояние на семейството стабилно. Уникалното в нашия нов здравен продукт е съотношението цена - качество. Доколкото ми е известно, цената на застраховката и покритите заболявания нямат друг аналог.
Какво покрива застраховката и на какво може да разчита клиентът в момента, в който ще му се наложи да се възползва от нея?
- Основните покрития на Allianz Best Doctors са свързани с т.нар. тежки заболявания като рак, различни видове трансплантации, а също така мозъчни операции, байпас на коронарна артерия, смяна на сърдечна клапа. При диагностициране на тежко заболяване застрахованият незабавно получава възможност за второ лекарско мнение по поставената диагноза от най-добрите специалисти в съответната област, с включена цялостна организация и покриване на всички разходи по съответното препоръчано лечение или оперативна намеса в най-добрите болници в цял свят.
Как процедурно се движат нещата и няма ли да „натирите" всички болни в Турция? Не се шегувам, южните ни съседи са на голяма почит сред българите, когато се отнася за лечение на тежки заболявания.
- Всичко започва от едно телефонно обаждане. Болният, застрахован при нас, просто ни известява за диагнозата си. От този момент неговото лечение става наша работа. Събраните от нас негови документи се дават за второ лекарско мнение на водещи международни специалисти. Те на базата на документите изготвят персонализиран доклад, предоставящ потвърждение на диагнозата, дават препоръки за лечението и кои са най-подходящите клиники за съответното заболяване, в които да се извърши. По-нататък всеки клиент е придружаван от екипа ни във всеки един етап. Следва избор на най-подходящо лечебно заведение, извършване на всички необходими медицински консултации и изследвания, както и организиране и плащането на пътуването. Въобще не може да става и дума за предпочитани държави, тъй като предоставяме избор измежду трите най-подходящи болници за лечение на съответното заболяване в САЩ и Европа и пациентът сам избира в коя от тях желае да се лекува. Имаме постоянен мониторинг за проследяване на развитието на пациента и му оказваме постоянно съдействие, дори предоставяме информация за състоянието му на неговото семейство.
Но, да се върна към началото на отговора си - вторият лекарски консулт е от изключителна важност, защото грешки в диагнозите в цял свят се случват до 44% за някои видове ракови заболявания.
Всичко ли е покрито от застраховката, или се налага някаква част застрахованият сам да поема?
- Не. От самия клиент не се изисква да прави абсолютно нищо, тъй като всичко е осигурено и организирано по застраховката, включително и организацията по пътуване, самолетни билети, допълнителен транспорт - до приключване на лечението. Освен това ние разбираме, че в такъв тежък момент всеки има нужда от близък човек до себе си, затова застраховката покрива и разноските на един придружител.
И все пак за покритието на какви реални разходи става дума?
- Лечението на критични заболявания обикновено е непосилно скъпо за едно семейство. Непрекъснато сме свидетели на редица кампании в медиите за набиране на средства за тежкоболни хора точно потази причина. Например в САЩ трансплантацията на костен мозък струва от 210 хил. до 460 хил. евро. Говорим за средни разходи за лечение отвъд Океана. Байпасът на коронарната артерия е около 96 хил. евро, смяната на сърдечна клапа - към 100 хил. евро, лечението на ракови заболявания - около 100 хил. евро. Дори за човек с много добри финансови възможности сумите звучат притеснително. В същото време застраховката е изключително достъпна като цена - малко под 400 лв. годишно. Говорейки за достъпност, ние предлагаме и удобна форма на плащане на тази застраховка - с месечни вноски, така че тя да не представлява тежест.
Кой и как може да си купи продукта „Алианц Бест Докторс"?
- Застраховката може да бъде индивидуална, семейна или групова. Няма
възрастови ограничения, т.е. Allianz Best Doctors може да се ползва от раждането до 85-годишна възраст, като последната възможност за включване е до 65 навършени години.
Продуктът е наистина без аналог на българския пазар, но психически преодолима ли е цената му?
- За едно семейство с доходи около 1500-2000 лв. на месец мисля, че ще може да си позволи застраховка за около 35 лв. месечно, вместо да им се налага да търсят, да не дава Господ, стотици хиляди евро, ако лошото дойде. И по-важното е, че в такива случаи времето е от изключително значение за пациента, както и това до теб да има някой, който да те напътства в трудния момент. За деца цената е 14 лв. на месец.
При застраховките „Живот" се ходи по едни безкрайно мъчителни лекарски прегледи и тук ли е така?
- Ако ми позволите, малко ще ви опонирам за безкрайно мъчителните прегледи. В България броят на профилактичните прегледи е много нисък. Но благодарение на тези прегледи, които изискваме, много наши клиенти установиха заболявания, за които не подозираха, предприеха мерки и подобриха здравословното си състояние. Въпреки това при Allianz Best Doctors прегледи няма. При сключване на индивидуална или семейна застраховката се попълва само здравна декларация. Тя ни ориентира в здравословното състояние на клиента. Основното условие, за да се сключи застраховката, е да няма вече установени състояния, покрити по полицата, предхождащи началната дата на договора. Сигурен съм, че много хора ще се възползват от този продукт!
Желая ви успех!

 Чавдар Цолов
В."Банкер"

Няма коментари:

Публикуване на коментар