Translate

събота, 26 октомври 2013 г.

За първи път в България ще се проведе Международният конгрес по Кабала



Конгресът ще се проведе от 1 до 3 ноември 2013 г. в курортен комплекс Боровец. Световноизвестният доктор по философия и биокибернетика, професор по онтология, изследовател в областта на класическата кабала професор Михаел Лайтман пристига в страната ни за първи път. Основателят и ръководител на Международната академия по Кабала и Института за изследване на Кабала ще изнесе серия от лекции и семинари. Очаква се в страната ни да пристигнат над 600 участници от цял свят.

---------
Кабала от иврит означава „мистична традиция“ и не е религия. Кабала е учение, чиято основна идея гласи, че всеки човек трябва да работи върху различни аспекти на своята душа, за да постигне хармония. Чрез създаването на един от най-популярните интернет сайтове за Кабала, професор Лайтман предоставя свободен достъп на всеки до актуални текстове на над 20 езика. През 2000 г. сайтът е обявен от енциклопедия „Британика” за един от най-посещаваните интернет сайтове в света. Сред последователите на учението са много световни звезди като Мадона, Деми Мур, Дженифър Анистън, Виктория Бекъм, Ричард Гиър, Рики Мартин и др.

Нова методика за интегрално образование, създадена от професор Лайтман, беше представена на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова. Професор Лайтман е и стратегически съветник на ООН за инициативите, свързани с възпитанието и образованието.
------------

Международна академия по Кабала:
Международната академия по Кабала е основана през 2001 г. от учения-кабалист Михаел
Лайтман, с цел разпространение на кабалистичните знания в целия свят, за да се повиши духовното ниво на човечеството. Академията е некомерсиална организация, в нея работят доброволци, изследователи на науката Кабала, които имат само една цел: разкриване общите закони на творението, причината за съществуването на всичко около нас. Постиженията им ще доведат целия свят до най-високото ниво на съществуване, управление на личната съдба и прекратяване на човешките страдания и глобалните катастрофи. Филиали на Международната академия по Кабала съществуват в 20 държави по света. В тях се провежда научно-образователна работа в изпълнение на “Общия устав на Академията“. Повече подробности на: http://laitman.bg/


Няма коментари:

Публикуване на коментар