Translate

вторник, 1 октомври 2013 г.

В брака най-щастливата е третата година, а най-трудна - петата



Изследване. осъществено по поръчка на британската адвокатска кантора "Слейтър и Гордън", специализирана в семейното право, сред 2000 женени възрастни установило, че годината след сватбените вълнения е последвана от година, в която партньорите се опознават, но на третата те вече приемат несъвършенствата на другия и започват да правят планове за деца, което допълнително заздравява връзката им.

До третата годишнина и двете страни са доволни от финансовите последици от брака, свързани със споделянето на сметките и разходите, луксът, свързан с влизането на две заплати в семейството и др..


Изследването показва, че петата година от брака е най-тежка заради фактори като стрес от финансовите вече проблеми, умора от увеличаващата се работа и появата на деца в семейството, което поставя връзката под допълнително напрежение.

Изследването показва още, че седмата година е "кладенецът" и изплуването от него открива пътят за дълъг и щастлив брак.

Половината от участниците в изследването считат, че сватбата е най-щастливият ден в живота им, а първата годишнина от брака е втората най-щастлива след третата година.
10% от участниците споделят, че обичат партньора си по-малкото, отколкото в сватбения ден. Една трета от анкетираните заявяват, че няма достатъчно обич в брака им, а 20% признават, че има дни, в които съжаляват за решението си да минат под венчило.
Около 20% заявили, че бракът им не се развивал така както им се е искало, а 40% признали, че биха могли да направят повече, за да са щастливи в брака си.



Няма коментари:

Публикуване на коментар