Translate

понеделник, 21 октомври 2013 г.

500 бежанци могат да започнат работа по програма в рамките на Националния план за действие по заетостта




500 бежанци могат да започнат работа по програма в рамките на Националния план за действие по заетостта. Това
Съобщи социалният министър д-р Хасан Адемов, цитиран от радио „Дарик.
По думите му от програмата, която дава възможност за изучаване на български език, мотивационно обучение и квалификация, могат да се възползват хора със статут на бежанци или с хуманитарен такъв.
Д-р Адемов обясни, че още има проблем с признаването на квалификацията на бежанците, тъй като голяма част от тях нямат никакви документи.
„Целта не е да противопоставяме българските граждани на бежанците. Желанието ни е да им дадем възможности. Тяхното желание обаче не е да започнат работа, а да придобият статут на бежанци, което ще им даде други права”, допълни социалният министър.
------
Няма лошо стига безработицата  сред младите, а и при по-старите с по-няколко висши образования в страната да е овладяна. Няма лошо да им дават и по 1000 лв., но на фона на пенсии под 200 лв. ,на българи работили 30-40 год. за страната си  меко казано е цинизъм. 
От ЕС не ни отпуснаха пари за бежанците, защо ли? Защото никой не обича националните предатели, нагъзващите се на тая или оная държава - за сметка на собствения си народ. И това ако не е национално предателство, какво е ??

Няма коментари:

Публикуване на коментар