Translate

събота, 26 октомври 2013 г.

От догодина линията на бедност-251 лв.



Досега линията на бедността бе фиксирана при 241 лв, а от догодина тя ще е при 251 лв.
За изчисляването ѝ ежегодно се използват данните от изследването на бюджетите на домакинствата в България, провеждано от НСИ. 
Размерът е определен с оглед на гарантираното задоволяване на минималните жизнени потребности от храна и нехранителни стоки и услуги.*
Ако от началото на следващата година минималната работна заплата се увеличи на 340 лв., каквито са намеренията на правителството, чистото възнаграждение на хората, които я получават, ще бъде 266 лв., т.е. с 15 лв. над линията на бедност.
Така ще бъде спазено и едно от условията в разработвания към момента механизъм за вдигане на минималната заплата, според който нетната ѝ стойност не трябва да пада под официалната линия на бедност.
-------------
*Горко и тежко и на пенсионерите и на инвалидите просто...Те винаги са били и си остават под тази линия-повечето от тях, защото има и богопомазани, както винаги е било.
Има пенсионери по болест по на 40 г., с 5-6 год. трудов стаж или изобщо без такъв, които и в момента получават над 280-360 лв. инвалидна пенсия.....  Е, честито на печелившите...
Ония ничиите хора пак ще си пийнат студената  водица ....

Няма коментари:

Публикуване на коментар