четвъртък, 19 септември 2013 г.

Безплатни прегледи за Синдром на неспокойните крака стартират в Токуда БолницаВъв връзка с международния ден на заболяването – 23 септември, широк кръг от хора ще имат достъп до безвъзмездни консултации


Пациенти с оплаквания като нощни изтръпвания в краката, мравучкане,
крампи, затопляне, сърбеж или болка могат да се прегледат безплатно в кабинетите по
Неврология на Токуда Болница София. Това са част от симптомите на неврологичното заболяване, наречено Синдром на неспокойните крака, от което страда 5 до 15% от населението на света.
Синдромът на неспокойните крака спада към т. нар. нарушения на съня – голяма група заболявания, чиято диагностика се развива активно през последните години в световен план. Специфичното неврологично заболяване се причислява към двигателните нарушения на съня и често пъти води до безсъние, породено от неприятните усещания. Наблюдава се зачестяване на оплакванията при бременни жени, пациенти с бъбречна недостатъчност и ревматоиден артрит.
„За съжаление, това заболяване често е пропускано или грешно диагностицирано”, обяснява доц. д-р Иван Стайков, дм, началник на Клиниката по Неврология в Токуда. Симптомите имат циркаден (денонощен) ритъм и се проявяват главно при почивка, вечер и през нощта.Те обикновено се засилват между 23 ч. и 1 ч. след полунощ и намаляват или изчезват през втората половина на нощта.

При установени заболявания, е необходимо пациентите да носят наличната си медицинска си документация. Не са необходими направления, но е задължително предварително записване на тел. 02/403 4000 и 02/403 4911 от 18 септември.

Няма коментари:

Публикуване на коментар