Translate

понеделник, 16 септември 2013 г.

Спрете безобразията



Дете в болница намери мишка в попарата си


Мъртва мишка изплува от попарата на болно дете в пловдивската Инфекциозна клиника. Момиченцето на 2 г. и 8 м. било прието в болницата . Вчера сутринта майката Нели Пендова започнала да храни детето си, когато сред залците се показал трупът на гризача.
Жената отначало не видяла, че освен чай, сирене и хляб, в купичката има и зловеща миша гарнитура. Тя гребнала една лъжичка и се опитала да я даде на малката, но детето  отказало.  Тогава Нели разбъркала попарата и видяла, че нещо черно се е увило около лъжичката.
Когато видяла гризача, жената повикала лекарите от клиниката, които също се стъписали от гледката. „Всички наоколо се шокираха. Извиках лекарите и те също се възмутиха много, след което уведомиха главния лекар на болницата", каза Нели Пендова. От УМБАЛ „Св. Георги" започнали моментална вътрешна проверка, която продължаваше до късните следобедни часове вчера. Според информация от здравното заведение болницата разполага със собствена кухня, от която се снабдяват всички клиники.


------
Досега на какви ли не гадости попадахме в хранителните продукти - нокти, коси, хлебарки, насекоми... И всичко обикновено се представяше като саботаж на конкуренцията. Цяла мишка в попарата обаче си е своеобразно „върхово" постижение. Да не би сега да изкарат гризача като злодеяние на конкурентна болница. Звучи доста нелепо. Но в България все така се получава, че всички излизат невинни и един не си призна, че е сбъркал. Преди 20 години в същата тази България е имало контрол за всичко, като например кой готви и какво, правели са се изследвания при най-малките съмнения за заразени храни и вода, защото всичко е било част от една здрава програма за превенция. Днес обаче не е изключено човек и катерица да открие в супата си.
Затова нека контролните органи влязат във Функциите си и да спрат тези безобразия.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар