Translate

понеделник, 30 септември 2013 г.

AstraZeneca с приходи от пет основни области във второто тримесечие на 2013 г.



Приходите за второто тримесечие на годината са 6 232 милиарда щатски долара. Пет от областите на растеж носят над 400 млн. долара. Оперативната печалба на компанията е $ 2.056 милиарда долара.

Приходите от иновативни медикаменти на компанията с действаща патентна защита са повече от 400 млн. долара, дължащи се на двуцифрено увеличение от страна на петте области, в които компанията отбелязва растеж - нововъзникващите пазари, японския пазар, водещият продукт в терапевтична област кардиология, франчайзинга в областите диабет и респираторни заболявания. Основната линия допълнително е подсилена от добавянето на три обещаващи в по-късен стадий активи в основните терапевтични области за сърдечно-съдовите, метаболитни и респираторни заболявания.
"Постигнахме истински напредък през второто тримесечие, спрямо нашите стратегически приоритети, въпреки очакваното въздействие върху приходите, което оказа загубата на изключителни права за някои марки. Продължаваме да инвестираме в различаваща се наука, в нашите знакови проекти, продукти и ключови пазари и нашите пет основни платформи за растеж, които допринасят за двуцифрено увеличение на приходите. Въпреки разочарованието от някои преговори за придобивания, резултатите от финалната фаза, на която се намират останалите ни партньорства в най-важни ни терапевтични области, са допълнително подсилени с придобиването на Omthera Pharmaceuticals и Pearl Therapeutics и наскоро обявеното сътрудничество с FibroGen. При обявяване на Cambridge Biomedical Campus като местоположение на новия ни стратегически център във Великобритания, ние потвърдихме ангажимента си да инвестираме в научни изследвания и развитието на по-висока производителност“ каза Паскал Сорио, главен изпълнителен директор, коментирайки резултатите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар