Translate

понеделник, 9 септември 2013 г.

Нова компания разработва универсален преводач на 25 езика

Една от основните трудности при пътуването в друга страна обикновено е езиковата бариера. Развитието на технологиите позволява създаването на значително по-добри универсални преводачи, които да улеснят комуникацията между хората.
Младата компания SIGMO разработва подобно решение. Малкото едноименно устройство може в реално да превежда разговори на 25 езика, като сред тях попада и българският.
SIGMO е изключително опростено, като дори не разполага с дисплей. То има два режима на работа. Първият е моментален превод на изговореното до микрофона му в избрания език. Вторият е "слушане" на чуждия език и превеждане на езика на потребителя.
Джаджата може да се използва и като handsfree устройство и дори като применик за асистента Siri на Apple. Връзката със смартфон посредством Bluetooth всъщност е задължителна.
Устройството се нуждае от неговата интернет връзка, за да превежда езиците. А от приложението за iOS и Android, може да се избират и езиците на превод.
Създателите на SIGMO допълват, че работят и по функция за офлайн превод. При нея потребителите ще изтеглят готови речници на смартфона си и ще могат да използват SIGMO и без интернет връзка. Това няма да навреди и на технологията за разпознаване на контекст и фрази, смятат от компанията.
SIGMO все още набира финансиране посредством платформата Indiegogo, откъдето може и да бъде поръчан предварително. Първите бройки се очакват през януари 2014 г., като цената им е $50.

Няма коментари:

Публикуване на коментар