петък, 27 септември 2013 г.

НЗОК разблокира 10% си оперативен резерв в размер на 269 млн. леваслед заседание на надзорния съвет. 23 млн. лв. са предназначени за плащане на
болнична дейност за август, а останалите пари ще отидат за плащане на дейността на болниците през последните три месеца от годината. Конкретното разпределение по лечебни заведения ще бъде изготвено по предложения на директорите на районните здравни каси, след което ще бъде утвърдено от Надзорния съвет, поясниха от  НЗОК. Част от недостига ще бъде покрит чрез пренасочване на средства от дейности с излишък като административните дейности.
От здравната каса уверяват, че до края на годината няма да има върнат пациент и лекари без заплати.
Заради сериозния дефицит надзорния съвет на НЗОК отказа през тази година да бъде включен допълнителен лекарствен продукт за диагнозата „Злокачествено новообразувание на млечната жлеза“.
Мотивът е, че към момента за тази диагноза е осигурено съвременно болнично лечение, както и хормонозаместваща терапия при домашно лечение. При преговорите за рамковия договор за 2014 г. ще се търси възможност за включване на новия продукт в съответната клинична процедура, обещаха от НЗОК.

Няма коментари:

Публикуване на коментар