Translate

сряда, 24 юли 2013 г.

Проф.Огнян Бранков вече ще преглежда и оперира деца в МБАЛ „Токуда Болница София”




Изтъкнатият детски хирург стана част от екипа на японската болница.Той идва от МБАЛСМ „Пирогов”, където работи през последните 37 години и ще извършва консултации
 в Многопрофилния детски център на Токуда Болница три пъти в седмицатапонеделник, вторник и четвъртък. Прегледи ще бъдат осъществявани, както с направление по здравна каса, така и чрез платен прием.
Проф. Бранков ще извършва специализирани и рутинни операции, които покриват широк спектър заболявания – всички интервенции в областта на коремната и гръдната хирургия и често срещани хирургични проблеми като пъпна и ингвинална херния, крипторхизъм, хидроцеле, доброкачествени образувания на кожата и подкожието, и др.

Ученик на прочутия проф. д-р Димитър Арнаудов и трето поколение лекар, проф. Бранков е светило в операциите на деца. Той има над 40 години стаж в областта на хирургията и впечатляващ брой отличия, награди и признания. В своята внушителна кариера, с огромен принос към науката и медицината, има над 10 000 операции, а прегледаните от него малки пациенти надхвърлят 200 000. Той въвежда за първи път в България редица операции в областта на детската хирургия на хранопровода, стомаха и белите дробове. Проф. Бранков е и национален консултант по детска хирургия, и председател на „Научното дружество по детска хирургия”.
Автор е на над 100 научни публикации, съавтор на 5 учебника по хирургия на български и 1 учебник на английски език, съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия, има признати 22 рационализации и 1 изобретение.
Известният български хирург идва от МБАЛСМ „Пирогов”, където работи през последните 37 години.

Записвания за консултации и планиране на хирургични интервенции могат да бъдат направени на 02/403 4000.

Няма коментари:

Публикуване на коментар