Translate

вторник, 2 юли 2013 г.

Глобул подкрепя интернет портала „Мама, татко и аз”, както и стартиралата, чрез него информационна кампания под мотото „Грижа за здравето онлайн”



Пулът от 25 лекари, които ще консултират в интернет портала „Мама, татко и аз” онлай засега, ще бъде разширен във времето


Интернет порталът включва 25 водещи лекари, с богат практически опит и знания в съответната сфера, които ще консултират онлай.Сред тях са проф. Генчо Начев, директор на Университетската болница по кардиология и кардиохирургия „Св. Екатерина”, д-р Иван Костов, директорт на Първа АГ болница „Св. София доц. Ралица Георгиева”, национален консултант по неонатология, проф. Добрин Свинаров - национален консултант по клинична лаборатория и клинична фармакология и др., съобщи Пенка Георгиева – председател на пациентската организация „Заедно с теб”.
Пулът от специалисти ще бъде разширен във времето.
Сред основните партньори на портала са УАГ болница „Майчин дом”, ВМА-София, СБАЛ „Света Екатерина”, МБАЛ „Токуда Болница София”, Първа САГБАЛ „Света София”, Втора САГБАЛ „Шейново” и др. здравни заведения.
„Застанахме зад този проект като компания, защото вярваме, че той може да реално да подобри качеството ни на живот и да помогне на повече българи да получат компетентна здравна помощ в Интернет. Порталът „Мама, татко и аз” е първият по рода си, който дава възможност на потребителите лично да се консултират с водещи медицински специалисти и да получат точна и надеждна информация по въпросите, които ги вълнуват,” коментира Ясен Гуев, директор „Корпоративна политика” в GLOBUL.
Д-р Иван Костов, изпълнителен директор на Първа САГБАЛ „Света София”, подчерта, че лекарите не може да не бъдат съпричастни към качеството на информацията, която потребителите намират онлайн, тъй като често тя изобщо не кореспондира с истината. Той отправи призив и към лекарите и към пациентите да ползват Интернет пространството като среда за обмен помежду си на достоверна, полезна и навременна информация.
„Щастлив съм, че съм част от тази инициатива, подкрепена от компания като GLOBUL и водещи медицински специалисти. Порталът е създаден с идеята да се даде равен достъп на интернет потребителите и възможност да се възползват от качествени здравни услуги, спестявайки време и средства. Надявам се, че порталът ще спомогне и за подобряването на здравната култура на населението в страната, както и за превенцията на редица заболявания,” заяви той.
Проф. Генчо Начев, изпълнителен директор на СБАЛ „Света Екатерина”, също застъпи тезата, че много често в Интернет информацията е подвеждаща, неточна и понякога дори зловредна. Той изрази подкрепа към инициативата, чиято цел е да осигури на повече хора от страната бърз интернет достъп до компетентни специалисти по различни здравни проблеми, и благодари на Глобул за финансовата подкрепа на проекта.
Порталът „Мама, татко и аз” за първи път у нас осигурява равен достъп на всички посетителите, нуждаещи се от точна и своевременна здравна информация. Той съдържа и авторски статии, новини, полезни съвети, интервюта на здравна тематика в няколко основни области: бременност и раждане, сърдечно-съдови заболявания, онкология, сексуално здраве, репродуктивни проблеми и др. Информацията е разделена в отделни секции като всяка седмица на фокус в сайта е различна тема.
След регистрация в здравния портал потребителите могат да задават своите въпроси в секция „Съвети на специалиста” като комуникацията между лекар и пациент се осъществява, чрез изпращане на персонални съобщения т. е. общуването е напълно конфиденциално. Всяко запитване се разглежда в рамките на 24 часа, а при необходимост от допълнителни изследвания потребителят се насочва към подходящ лекар или лаборатория.
Предвижда се и създаването на партньорска мрежа от медицински лаборатории в страната. Така потребителите на портала ще имат възможност по всяко време да получат компетентно мнение по отношение резултатите от индивидуалните им изследвания.
--------
Подкрепата на GLOBUL за здравния портал „Мама, татко и аз“ е част от дългосрочния ангажимент на оператора към подобряване на икономическото и обществено развитие в страната. Като социално отговорна компания, GLOBUL разработва и подкрепя значими проекти, насочени към опазване на околната среда, подобряване на пътната безопасност, обучение на млади таланти, осигуряване на равен достъп и др.
През 2011 г. ,по повод десетата си годишнина, GLOBUL дари десет линейки на центрове за спешна медицинска помощ в различни градове в България. Общата стойност на реанимобилите възлиза на над 850 000 лв., като това е най-голямото единично дарение, правено от фирма след 1989 година.
GLOBUL e търговската марка, с която Космо България Мобайл ЕАД предлага мобилни телекомуникационни услуги в България. Компанията е 100% собственост на COSMOTE, мобилния оператор с най-широко присъствие в Югоизточна Европа. Към края на март 2013 г. GLOBUL има почти 4,6 милиона потребители, услугите на компанията са достъпни за 99.98% от населението на България и на 99.48%от територията на страната, а UMTS мрежата на компанията покрива 94.81% от населението на страната. В GLOBUL и GERMANOS в момента работят над 2,400 специалисти. Към края на март 2013 г. абонатите на COSMOTE Group са 20.4 милиона в страните от Югоизточна Европа.


 

Няма коментари:

Публикуване на коментар