Translate

неделя, 9 юни 2013 г.

АГ-болница „Св. София” ще продължи да инициира и да участва в кампании в различни области на женското здраве и здравето на новородените



Това заяви д-р Иван Костов, директор на Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение (ПСАГБАЛ) „Света София”, на пресконференция по повод приключването на кампанията „Месец на кърменето”, проведен по инициатива на болницата, под егидата на Столична община.
„Направихме кампанията, защото имаме желанието да имаме колкото се може повече здрави майки и бебета. Имаше много въпроси от страна на майките за плюсовете и има ли минуси кърменето, което е изключително важно. И целта ни е да го промотираме сред майките”, посочи той. По думите му лечебното заведение ще продължи да се придържа към модела на непрекъснато разширяващо се портфолио от услуги за жените. Най-старата общинска специализирана АГ-болница има отделение за асистирана репродукция, разполага с клиника за мамологична диагностика и хирургично лечение. В нея се извършват и реконструктивни операции на гърда, а отскоро е въведена и щадяща неоперативна терапия с високоинтензивен фокусиран ултразвук при доброкачествени заболявания на млечната жлеза.
„Не може да не ни притеснява трайната тенденция към намаляване броя на ражданията, която е факт и при нас. Не можем да си затваряме очите пред факта, че многодетните майки у нас са малко, под 1% от всички жени в детеродна възраст, че все повече жени раждат късно, когато рисковете за децата им и за тях самите са много по-големи”, посочи в заключение на дискусията д-р Иван Костов. И изрази надежда, че думите на лекарите ще бъдат чути от политиците, които са призвани да намерят добрите и отговорни решения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар