Translate

вторник, 11 юни 2013 г.

Актьорът Виктор Калев- едно от лицата на информационната кампания „Открито за мъжете”



Ракът на простата е третото по честота злокачествено заболяване при мъжете у нас и втората най-честа причина за смърт при тях

В нейните рамките н ще бъдат осъществени прояви, насърчаващи активно поведение и отговорно отношение на мъжете към собственото им здраве. Целта е да се повиши здравната култура в страната. Лица на кампанията, провеждан от френската фармацевтична Sanofi, ще бъдат актьорите Виктор Калев, Михаил Билалов и Христо Шопов, чиято мисия е да призоват мъжете да са по-открити към здравословните си проблеми и да ги споделят.
Ракът на простата е третото по честота злокачествено заболяване и втората най-честа причина за смърт при мъжете у нас. Националният раков регистър отчита малко над 10 хиляди пациенти живеещи с това заболяване.
С откриването на нови, съвременни лекарствени медикаменти се увеличава шансът за по висока преживяемост при тях.
В тази връзка актьорът Виктор Калев сподели с много простички думи, че е загубил, в резултат на това заболяване близки хора и приятели.
”И баща ми си замина така от глупав страх. Отивайки на годишен преглед за колата си изведнъж си дадох сметка, че аз един път в годината абсолютно задължително го правя, за да пътува спокойно. И много глупаво е да не го правя за самият себе си, за своето собствено здраве,” констатира той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар