Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Лидерът на БСП Сергей Станишев Станишев: Пеевски бе политическа грешка, няма да подам оставка



Политическа грешка беше назначението на Делян Пеевски. Подценихме общественото мнение и реакция. Такова признание направи Станишев пред bTV. Въпреки това той не възнамерява да се оттегли от ръководния пост в БСП.
„Няма да подавам оставка, защото пред себе си имам кауза и тя не е приключила.
Страната има нужда от основна промяна, защото през последните 4 години бе превзета от мафията. Върхушката на ГЕРБ употреби държавата и я превърна в своя собственост", каза лидерът на социалистите. Въпреки признанието му за решението „Пеевски", той все пак подчерта, че депутатът от ДПС е бил годен и квалифициран за челния пост в ДАНС.
„До месец-два щеше да докаже, че работи за държавата. Видях в него много силна трансформация, много ясна решимост. Ако беше предварително обявена номинацията му - реакцията срещу Пеевски щеше да е още по-силна понеже щеше да е инспирирана от ГЕРБ", каза още Станишев и изтъкна, че предложението за назначаването на Делян Пеевски не е било само на ДПС, а „съвместно решение", заяви Станишев.
Партийният лидер подчерта още, че Законът за ДАНС категорично не бил променян умишлено с цел на шефския пост на агенцията да бъде поставен Пеевски.
Политикът отбеляза, че депутатите от Коалиция за България са подложени на натиск, „но трябваше да спрем плана на ГЕРБ за дестабилизация на страната - от Борисов и Цветанов искат да са на власт на всяка цена, за да заличат следите си".

Няма коментари:

Публикуване на коментар