Translate

понеделник, 10 юни 2013 г.

Био хормони против стареене




Заместителната терапия с био-идентични хормони е най-актуалната концепция и при грижата за кожата
 



Синтетичните хормони ще бъдат заместени от натурални, в борбата с женските неразположения причинени от настъпването на средната възраст, менопаузата, сърдечните заболявания, остеоропозата. Т. нар хормонална заместителна терапия с натурални хормони, извлечени от растителни източници – например естроген и прогестерон от соя или картофи ще се използва дори и срещу остаряването на човешкия организъм. Това е една от новините от приключил наскоро в Монако 11 световен конгрес по естетична медицина.
Заместителната терапия с био-идентични хормони е най-актуалната концепция и при грижата за кожата, обяснява д-р Сияна Живкова, дерматолог в клиника Jewel skin.
Бръчките, възрастовите пигментации, целулита, алопецеята – това са все приоблеми, за които дерматолозите изписват хормон-козметични рецепти, съобразени с индивидуалните особености на пациента. Но тези рецепти засега могат да бъдат изпълнени само в Германия, където вече се продават био-идентични хрмони във вид на капсули, локални средства – кремове и разтвори за инжекционно приложение.
Съвсем скоро обаче и българските специалисти ще прилагат заместителната терапия, уверява д-р Живкова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар