Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Завърши курс за обучение на млади юристи по въпросите на арбитража



Курсът бе с теоретико-практическа насоченост и включваше 12 модула по три часа. Той се провежда за 7-ма поредна година и интересът към него е изключително голям.
Лектори в обучението бяха изявени висококвалифицирани арбитри с богат професионален опит и практика, съчетани с дългогодишна преподавателска дейност в юридическите факултети в страната - проф. д-р Силви Чернев – председател на Арбитражния съд при БТПП, Ружа Иванова и Александър Кацарски – заместник-председатели на Арбитражния съд при Палатата, Венцислава Желязкова –арбитър в Арбитражния съд при БТПП.
38 млади юристи получиха удостоверения за завършен 3-месечен курс на обучение по въпросите на арбитража, който ежегодно се организира от Арбитражния съд при БТПП. По този начин Палатата спомага за професионалното изграждане на младите юристи. Курсистите изразиха благодарност към лекторите за търпението, прецизността и компетентността, с която са подходили, за да им предадат полезни знания по тази сложна и специфична материя, които ще им служат в бъдещата им реализация. Желанието на курсистите е в програмата да бъдат включени повече практически занятия.


Няма коментари:

Публикуване на коментар