Translate

понеделник, 10 юни 2013 г.

Живата бира подмладява


Тя притежава с около 50% по-висока антиоксидантна способност от светлото, съобщи проф. Габриела Маринова, директор на Института по криобиология и хранителни технологии.
Причина за по-високата антиоксидантна способност са протеините, полифенолите и хмеловите горчиви киселини, които се съдържат в живата бира. Антиоксидантите улавят окислени продукти, а в живия организъм неутрализират свободните радикали. Така хората могат да бъдат предпазени от сърдечносъдови и онкологични заболявания.
Срокът на живата бира е само около 2 месеца. В чужбина заради здравословните му предимства то се търси повече.

По принцип тъмните бири са по-силни антиоксиданти, а когато са и живи, ефектът е допълнително усилен.

Няма коментари:

Публикуване на коментар