Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

ЖИВЕЙ АКТИВНО! И известни български личности приобщават столичани към каузата за активен начин на живот



Звезди с ново амплоа и любими хитове са само част от изненадите в осмото издание на мащабната инициатива на Нестле България
На 23 юни 2013 г. хиляди столичани ще се включат за осма поредна година в инициативата на Нестле България ЖИВЕЙ АКТИВНО!, заедно с цяло съзвездие от известни български личности, които подкрепят кампанията и активния начин на живот.
Део, който от години бори стреса с активен спорт, ще се включи в пешеходния поход от НДК до Южния парк. Ще го подкрепят спортни легенди, сред които Зам.-министърът на спорта и световен шампион по спортна гимнастика Йордан Йовчев, който също е дългогодишен посланик на кампанията.
Двама истински победители – Рафи („Като две капки вода”, X-Factor”) и Ангел, който само преди дни спечели Dancing Stars, ще се погрижат за доброто настроение на всички. Компания ще им правят талантливият Богомил, неповторимата Милица Гладнишка, чаровната Поли Генова и Васко Чергов от „Гласът на България”. Те ще бъдат неочаквано добра комбинация на големия концерт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! и ще изпълнят последните си хитове. Ангел и Мойсей, които тази година ще заместят Skiller в уроците по бийтбокс, ще повдигнат още повече градуса на емоциите. За първи път тази година световният шампион по бийтбокс Skiller няма да успее да присъства на събитието, но даде професионални съвети на своите достойни заместници. По-късно Ангел ще разпали страстите с партньорката си Дорина, с която наскоро спечелиха първото място в танцувалната надпревара Dancing Stars.
Ексцентричната и винаги позитивна Мария Силвестър ще се присъедини към локацията на NESCAFЕ Dolce Gusto, където ще се проведе графити демонстрация и всеки ще може да опита своите артистични умения.
На локацията на NESCAFЕ най-запалените фенове на волейбола ще имат възможност да премерят сили в турнир с главен съдия – бившият ни волейболен национал Евгени Иванов-Пушката, подкрепян от коментарите на Симо от БГ радио. Щурата и необуздана Милица Гладнишка, обожаваща животните, ще се впусне в игри с домашни любимци под зоркия поглед на професионален дресьор на кучета. Припомняме, че Милица дари наградата си от шоуто „Като две капки вода” на приюта в Долни Богров. Животните пък ще могат да опитат пълноценните и балансирани храни на Friskies.
Лъчезарната Богдана от сутрешното предаване „Стартер“ по БГ радио ще разкаже на младите майки любопитни факти за балансираното и полезно хранене на техните малчугани, а професионален нутрициунист ще даде полезни съвети и инструкции за правилното хранене и израстване на децата.
Освен Милица, още един познат герой от сериала „Етажна собственост” ще бъде гост на инициативата тази година. Това е „ученият от БАН“ Евгени Будинов, който ще разкаже на всички за полезните свойства на шоколада и неговото влияние върху нашето настроение.
Фитнес инструкторът Финдо, познат от екстремното риалити „Сървайвър“, ще подкани софиянци да влязат във форма с полезни съвети, трикове за поддържане на теглото и сваляне на килограми с балансирано хранене и фитнес упражнения. Той ще покаже и докаже на младите хора, че за да имаш перфектно тяло, трябва да имаш воля и желание за спорт и най-вече да правиш усърдни тренировки.
ЖИВЕЙ АКТИВНО! стартира на 23 юни, от 10:00 часа пред НДК, откъдето пешеходен поход ще поведе столичани към Южния парк. Там, на различни локации всеки има възможност да се включи в игрите, да спечели страхотни награди и да се зареди с много положителни емоции.

--------
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! се провежда ежегодно и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот, която Нестле България, като част от най-голямата хранителна компания в света – Нестле, осъществява в България.
Всяка година инициативата придобива все по-мащабни размери и все повече хора, привлечени от идеята да спортуват, да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене.
От първото издание на кампанията ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11 юни 2006 г., до днес повече от 140 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности, заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов, Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други. Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и да усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.
Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София Йорданка Фандъкова, с подкрепата на в. 24 часа, в. Труд, сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.missbloom.bg, www.sportal.bg и www.myteam.bg .

Няма коментари:

Публикуване на коментар