Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Учениците от ПЧПУ-Бургас издадоха книга с творби, създавани в час





Нестандартен поглед върху учебния процес показаха учениците от Първо частно прогимназиално училище в Бургас, които по случай 20-годишнината на учебното заведение, събраха най-добрите си творби, създавани в часовете по литература и изобразително изкуство и ги издадоха под името „В света на словото”.
Поезия, проза и цяла картинна галерия създават словесната палитра, както самите ученици наричат своя сборник.
Въпреки че много от засегнатите теми са предвидени в учебната програма за по-големите класове, творбите на малките таланти се отличават с изключителна зрялост на мисълта. „В света на словото” носи истини, които, въпреки че са казани от деца, трябва да бъдат прочетени от възрастните. В съчинение за бедността можем да прочетем, че „понякога материалният недоимък в семействата се компенсира с духовно богатство, със сплотеност и близост”, а в съчинение за вяра- детското прозрение, че „човек без вяра не може да живее. Ако не вярваш в мечтите си, няма да можеш да ги изпълниш, а това ще те осъди на бездействие”.

Вокални изпълнения и паузи с акустична китара, мултимедийни презентации с моменти от училищния живот, както и завети от отиващия си 7-ми клас, наситиха с емоции премиерата на юбилейния сборник.
„Съчиненията на моите възпитаници ми носят истинско удовлетворение, че съм учител на такива деца, с огромни възможности и гъвкава мисъл, податливи на образование и възпитание”- признава литератора Добрин Казаков.

Няма коментари:

Публикуване на коментар