Translate

сряда, 19 юни 2013 г.

На 23 юни София ЖИВЕЕ АКТИВНО за осма поредна година



Тази година инициативата на Нестле България и Столична община разшири своя обхват и започнa на 16 юни с открит урок по гимнастика с легендарния Йордан Йовчев

За осма поредна година на 23 юни 2013 г. кметът на София Йорданка Фандъкова, най-изявените български спортисти, музикални звезди и Нестле България ще поведат хиляди столичани на пешеходен и велопоход от НДК до Южния парк под мотото-ЖИВЕЙ АКТИВНО!. Мащабната инициатива за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот се организира от Нестле България и по традиция се провежда под патронажа на Столична община и лично на кмета на София. Тази година ЖИВЕЙ АКТИВНО! е посветено на международния ден на Олимпийските игри и ще подари на феновете на активния начин на живот няколко незабравими дни с любимите им спортове.
На 16 юни 2013 г. от 10:30 часа феновете на ЖИВЕЙ АКТИВНО! се подготвят за голямото събитие с открит урок по гимнастика за деца, който се проведе в обновената зала Раковски. Легендарният Йордан Йовчев лично въведе всички малчугани в основите на спортната гимнастика и им разкрие тънкостите на световния спорт. Седмица по-късно, на 23 юни най-големите български спортисти и музикални звезди ще дадат началото на грандиозното събитие ЖИВЕЙ АКТИВНО! Те ще поведат хиляди фенове на активния начин на живот към Южния парк, където ги очакват много спортни игри и незабравими емоции.
И тази година мащабната инициатива ще стартира от три точки в столицата. Отново по инициатива на Столична община, стотици велосипедисти ще се съберат пред театър София, от където ще тръгне специално организираният велопоход. Колоездачите ще преминат по велосипедната алея на бул. Евлоги Георгиев, насочвайки се към Паметника на съветската армия. От там към тях ще се присъединят почитателите на алтернативните безмоторни средства за придвижване – ролери, тротинетки и скейтборд. Двата похода ще се насочат към НДК, за да присъстват на официалното откриване на инициативата. За осма поредна година официалният старт на ЖИВЕЙ АКТИВНО! ще бъде даден пред Националния дворец на културата в 10.00 часа.
През 2013 г. ЖИВЕЙ АКТИВНО! за осми път ще мотивира десетки хиляди да спортуват и да се хранят балансирано.10 локации в Южния парк ще очакват феновете на движението и балансираното хранене с многобройни спортни предизвикателства, семейни игри и изненади. Освен турнири по бейзбол, стрийтбол, баскетбол, волейбол, футбол, тенис на маса и ролери, ще бъдат организирани и игри за балансирано готвене и спортни мероприятия за домашните любимци и техните стопани. Присъстващите ще могат да се включат заедно със семействата си в интелектуални състезания, артистични предизвикателства, а за най-активните са подготвени хиляди награди от Нестле България.
Всички желаещи да се включат в спортните турнири ще имат възможност да заявят своето участие след 13 юни на facebook страницата на ЖИВЕЙ АКТИВНО! (https://www.facebook.com/Live.Actively), а тези, които не са успели да го направят предварително,трябва да отидат на 23 юни пред Театър София, Паметника на съветската армия и НДК или направо в Южния парк и да са готови за много движение и добро настроение.
-------
Инициативата ЖИВЕЙ АКТИВНО! Се провежда всяка година и е част от цялостната програма за популяризиране на балансираното хранене и активния начин на живот,която най-голямата хранителна компания в света – Нестле,осъществява в България.Всяка година ЖИВЕЙ АКТИВНО! Придобива все по-мащабни размери и все повече хора,привлечени от идеята да спортуват,да се движат и да бъдат активни в името на здравословния начин на живот и балансираното хранене,участват в кампанията.
От първото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!, което се проведе на 11юни 2006г.,доднес повече от 140 000 души са взели участие в пешеходните походи и спортните активности,заедно с най-големите спортни звезди на страната, сред които Нешка Робева, Йордан Йовчев, Евгени Иванов – Пушката, Йорданка Благоева, Тити Папазов, Наско Сираков, Илияна Раева, Мария Гроздева, Тереза Маринова, Симона Пейчева, Армен Назарян, Екатерина Дафовска, Владо Николов,Сесил Каратанчева, Николай Желязков, Николай Гергов, Братан Ценов, Антонина Зетова, Нели Маринова, Страшимира Филипова и много други.Всяка година най-известните български лица се включват в пешеходния поход и показват на хората как да спортуват и усвоят професионални умения по футбол, волейбол, баскетбол и фитнес.

Инициативата се провежда под патронажа на Столична община и кмета на София Йорданка Фандъкова и с подкрепата на в.24часа, в.Труд,сп. Joy, Радио City, Радио NRJ, Radio Family, Fame Cards, www.missbloom.bg, www.sportal.bgи www.myteam.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар