Translate

понеделник, 17 юни 2013 г.

Фестивалът „Атлиманска огърлица 2013” ще радва с фолклор жители и гости на Китен



Международният фестивал „Атлиманска огърлица” се организира от кметство Китен и е под патронажа на община Приморско. Той започна на 11 и ще продължи до 16 юни.
Кметът на община Приморско д-р Димитър Германов даде старт на надиграването, в което тази година участие ще вземат близо шестдесет състава и индивидуални изпълнители от десет държави.
„Изключителният успех на миналогодишното издание на фестивала доказа, че жарта и ентусиазма, с които участниците представят своето изкуство, са високо оценени от публиката. Убеден съм, че в рамките на тези 5 дни жителите и гости на Китен ще станат свидетели на една наистина запомняща се програма и ще отнесат със себе си неизлечими спомени и емоции от фолклорът на всяка една от държавите- участнички” каза той пред гости и участници.
В рамките на форума майсторите на танца и песента от България и чужбина ще представят - Марин Маринов и Калиопа Трендалифова старши експерт култура, образование и спорт към община Приморско. С грамоти за участие ще се приберат у дома всички изпълнители, а най-добрите ще получат атрактивни награди.
своето творчество на лятната естрада в Китен.
Шестчленно жури с председател проф. д-р Стефан Чапкънов стриктно ще проследи всяка една проява. С оценяването се заеха още българската народна певица Янка Рупкина, хореографката Дора Барева, която е и член на международния съвет по танци към ЮНЕСКО, странджанският народен певец Лазар Налбантов, управителят на музикална компания Сънрайз Маринов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар