Translate

вторник, 28 май 2013 г.

Ароматът на прясно изпечен хляб ни прави по-добри

Френски учени, от университета на Южен Бретан, са установили, че уханието на прясно изпечен хляб влияе на настроението и хората стават по-дружелюбни, съобщи в. "Дейли мейл".
Изводите са на специалисти са направени в резултат на наблюденията на купувачи на
Най-дружелюбни се оказали купувачите, намиращи се на щанда с прясно изпечения хляб, които  по-често от останалите проявявали алтруизъм и са помагали на непознатите да си върнат загубените вещи.
Поведението им се обяснява с това, че някои аромати предизвикват у човека положителни емоции, правят го по-добър. Сред тях е уханието на прясно изпечен хляб, което се асоциира с домашния уют.
различни щандове на супермаркети, покрай които са  преминавали актьори, наети от учените, които "случайно" изпускали на земята вещите си - кърпички, чадъри, ръкавици.

Няма коментари:

Публикуване на коментар