Translate

вторник, 28 май 2013 г.

Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация, бе избран за член на Борда на Европейския пациентски форум

За първи път българин е избран за член на Борда на най-голямото и влиятелно пациентско обединение в Европа – Европейски пациентски форум

Д-р Станимир Хасърджиев, председател на Национална пациентска организация (НПО), беше избран измежду общо 9 кандидатури за членове на Борда на Европейския пациентски форум (EPF). Кандидатурата на д-р Хасърджиев беше издигната от НПО – България, която е пълноправен член на EPF от 2011 г.
Силната ангажираност на д-р Хасърджиев към пациентското движение и участието му в най-различни инициативи, посветени на разрешаването на различни проблеми в сферата на здравеопазването не само в България, но и в Европа, бяха високо оценени от европейските му колеги, които го избраха на отговорния пост.
Гласуването е проведено на 22 май 2013 г., в първия ден от Годишната среща на Европейски пациентски форум, която се провежда в Дъблин, Ирландия.
От България, освен НПО, пълноправен член на Европейски пациентски форум е и Конфедерация „Защита на здравето”.

 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар