Translate

понеделник, 20 май 2013 г.

Актуалният тренд при мониторите е към големи диагонали и резолюции


Продажбите на монитори с диагонал 49.5 см (19.5”) все още са силни в Европа


Специалистът при мониторите AOC започва офанзивата си в този сегмент с шест конкурентни нови модела. Тези класически модели с универсално приложение произлизат от продуктовите линии 50, 60 и 70 и подчертават стратегията на компанията да таргетира домашни и офис потребители.
AOC възнамерява да разтърси 19.5-ончовия сегмент от пазара на монитори като добавя този нов набор от модели с LED подсветка. Независимо, че са само малко по-малки от широко разпространените 50.8 cм (20″) предложения, новите 19.5“ монитори ще се предлагат на забележимо по-ниски цени.
Новите монитори с LED подсветка са проектирани за стандартни приложения като работа с текст и таблици, сърфиране в Интернет или гледане на видео в уеб. С WSXGA резолюция от 1600 x 900 пиксела, тези стилни дисплеи превъзхождат WXGA резолюцията (1366 x768 пиксела) на панелите, използвани в този и подобните на него продуктови сегменти. С 37% повече пиксели потребителите ще се насладят на графика с повече детайли, брилянтни изображения и видео с висока резолюция. Благодарение на WSXGA резолюцията и повечето налично място за прозорци с приложения, работата с тези монитори е много по-удобна.
Всички нови 19.5-инчови модели са с енергоефективни TN панели с последно поколение LED подсветка. Тези монитори позволяват значителна икономия на енергия, което намалява общата цена на притежание, както и възддействието върху околната среда. Моделите 50 и 60ID постигат осветеност от 250 cd/m² (моделът 70ID ще предлага 200 cd/m²) и типичен контраст от 1,000:1 (динамичен: 20,000,000:1), както и време за реакция от само 5 ms – за ясни и чисти изображения. Някой от моделите предлагат опционалнен DVI порт, вградени говорители и ергономични функции.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар