Translate

вторник, 7 май 2013 г.

Лотарията Зелена карта за САЩ ще обяви печелившите за 2014 г.



Треска цари в цял свят, защото ще бъдат обявени изтеглените на случаен принцип  за Зелена карта от лотарията за САЩ. Кандидатите този път са двойно повече заради опасения, че може би лотарията се провежда за последен път, предаде Еуропа прес.
Тази година са се регистрирали милиони кандидати, които се надяват да получат заветното разрешително за престои и работа в най-развитата икономика в света.
Всяка година 50 000 разрешителни за постоянно жителство се предоставят на жителите на страни, от които малко емигранти заминават за САЩ.
Системата за разрешителни за престои е създадена през 1995 година и цели да разнообрази местата, от които хора имигрират в САЩ.
Програмата е изключително популярна и има милиони кандидати.
На първия етап ще бъдат избрани около 100 000 имена. Не всички от избраните обаче ще успеят да получат виза. Накрая ще бъдат дадени 50 000 зелени карти.
В момента в Конгреса на САЩ се обсъжда възможността за премахването на зелените карти, заради увеличаването на безработицата в страната.
Зелената карта представлява имигрантска виза, даваща възможността притежателят й да живее, работи, учи в САЩ с почти сходни права като тези на всеки американски гражданин.
Кандидатите за визи биват избирани посредством случаен компютърен подбор на принципа на лотарията. Визите обаче се разпределят между шест географски района, като по-голям брой визи се предоставя на райони с по-нисък процент на имиграция.
Не се отделят визи за граждани на държави, които са изпратили повече от 50 000 имигранти в САЩ през последните 5 години. В пределите на даден район нито една държава не може да получи повече от седем процента от наличните визи за една година.
Селектирани биват двойно повече кандидати и не на всекиго изтеглен е гарантирано, че ще му бъде издадена виза.

Няма коментари:

Публикуване на коментар