Translate

вторник, 28 май 2013 г.

Пловдивски танцьори обраха медалите на националния турнир „Пловдив 2013"



Те грабнаха най-много призове на Републиканското детско-юношеско първенство по състезателни танци под надслов „Спортът срещу детската престъпност и наркомания”, който се проведе в Новотел – Пловдив.
Тази година пловдивският клуб по спортни танци „Парадайс данс“ възстанови открития национален турнир "Пловдив 2013", който бе прекъснат за няколко години. Това стана благодарение на фондация „Качество на живот“, община Пловдив, Българската федерация по спортни танци /БФСТ/ и на няколко пловдивски фирми като Рефан Козметикс, Сосиете Дженерал Експрес Банк, които подадоха ръка за финансирането на този традиционен държавен турнир, подчертаха организаторите.
На открития републикански турнир по спортни танци домакините от Пловдив достойно защитиха високата си класа. Състезателите на клуб по спортни танци "Парадайс данс" спечелиха две шампионски и пет вицешампионски титли общо. Пловдивският турнир, част от спортно-състезателния календар на Българската федерация по спортни танци, премина при отлична организация и събра над 120 състезателни двойки в надпревара за призови места и точки за републиканската ранглиста.
„Децата трябва да бъдат ангажирани със спорт, изкуство, с нещо градивно, което да ги изгражда като личности“, подчерта д-р Невен Енчев, председател на фондация „Качество на живот“, един от спонсорите на турнира. „По този начин ще ги предпазим да не тръгнат „по-лошия път“ – към престъпността и наркоманията“.

Няма коментари:

Публикуване на коментар