Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Британски инспектори ще убеждават българите да не имигрират

Екипи от инспектори по данъчните измами и здравни служители заминават за България и Румъния, за да разговарят с местните правителства за начините да се убедят потенциалните имигранти, че Великобритания не е място, където могат да се ползват социални привилегии.
Инициативата е част от опитите на британското правителство да спре хората от двете страни, които нямат намерение да работят на Острова, след като бъдат вдигнати ограниченията, а идват само за да се възползват от социалните придобивки, съобщава БГНЕС.
Британското правителство реши да се откаже от рекламна кампания, с която да разубеди хората от двете балкански държави да идват на Острова. Вместо това министърът по европейските въпроси Дейвид Лидингтън заяви, че екипи от департамента за работа и пенсии, и ведомството за приходи и митници са пожелали да убедят балканците, че улиците във Великобритания "не са павирани със злато". Той заяви, че британското правителство не седи с кръстени ръце. Лидингтън направи уговорката, че хората, които идват, за да работят, да плащат данъци и да допринесат с нещо за обществото, са добре дошли, както и в останалите европейски страни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар