Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Акушерка неволно размени бебета, едната рода дори се снимала с чуждото



Акушерка от общинската болница „Св. Иван Рилски” в Горна Оряховица неволно разменила две бебета, докато ги приготвя за изписване от родилното отделение. Случаят е от 29 март, но за него се разбра едва на 04.04 2013 г.
Дежурната акушерка Маруся Бижева обличала с нови дрешки момиченцата с номера 122 и 123. Тройката от втория номер обаче била изкривена и жената не я разчела правилно. Акушерката дала на 30-годишната Боряна Иванова от село Първомайци, която родила Михаела, бебето на Вероника от град Елена. За щастие Вероника веднага усетила, че това не е нейното дете, което е родила и започнала спешна проверка. Наложило се лекари да звънят на Боряна, която вече си била тръгнала, и да я върнат от средата на пътя, тъй като "била станала досадна грешка" и е дадено друго бебе. Междувременно бащите и дядовците вече се били снимали за спомен с чуждите деца в двора на болницата , а бащите се хвалели, че наследничките приличат на тях.
По думите на директора на болницата д-р Георги Вашков, акушерката е наказана с последно предупреждение за уволнение, а случая няма защо да се раздухва.

Няма коментари:

Публикуване на коментар