Translate

сряда, 3 април 2013 г.

Филмът „Да убиеш Линкълн“ е адаптация по бестселъра на Бил О’Райли



National Geographic Channel ще зарадва любителите на документалното кино с първата игрална интерпретация, посветена на убийството на 16-ия американски президент Ейбрахам Линкълн. Българската аудитория ще може да гледа достоверния разказ за покушението на 7 април от 21:00 часа.   
Продуценти на „Да убиеш Линкълн“ са братята Ридли и Тони Скот, „Scott Free Productions”, гласът зад кадър принадлежи на носителя на „Оскар” Том Ханкс, а главните актьори са Били Кембъл („Убийството”, „Втори шанс”), в ролята на Ейбрахам Линкълн и Джеси Джонсън в ролята на Джон Уилкс Бут.  
На 14-и април 1865 г., в следствие на един изстрел, атентатът срещу тогавашния президент е записан в американската история като най-драматичното убийство. С актуален поглед към миналото, филмът представя интригуваща хроника на последните дни на президента Линкълн и атентата, замислен от един от най-прословутите и интригуващи злодеи.
Актьорът Били Кембъл е истински впечатлен от стремежа към автентичност и точно това го провлича да приеме предложението да участва във филма на National Geographic Channel.  „Линкълн е толкова обичан, толкова уважаван от всички днес. Лесно е да забравим, че е бил противоречив президент с много врагове. Всъщност той многократно е сънувал собственото си убийство. Сметнахме за важно да разкрием тази тайна страна на Линкълн. Предчувствието, че смъртта го застига, го е измъчвало, дори когато е бил привидно самоуверен и непоколебим към края на войната”, добавя Кембъл.  
Според продуцента Ридли Скот „в същността си това е пленителна и вечна история“ и допълва, че „планът на Бут да убие Линкълн и да съсипе цялото федерално правителство е впечатляващ разказ за заговорите и кроежите край великите водачи”.  
Във филма участват още Джералдин Хюз в ролята на Мери Тод Линкълн, Греъм Бекел в ролята на Едуин Стантън – военен министър в кабинета на Линкълн и Шон Пайфром в ролята на редник Джон У. Никълс. Режисьор на продукцията „Да убиеш Линкълн” е Ейдриън Моут („Гетисбърг”). Сценарият е дело на Ерик Йендерсен („Братя по оръжие”) – писател и изпълнителен продуцент, лауреат на награда „Еми”. Филмът е продуциран съвместно с „Herzog & Co.” на Марк Херцог („Гетисбърг”).
           

Няма коментари:

Публикуване на коментар