Translate

понеделник, 8 април 2013 г.

Бойко Борисов: Ще управляваме, ако хората ни искат

ГЕРБ ще управлява, ако хората искат, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на националната конференция на ГЕРБ.
"Мен ме обвиниха няколко неготници, че съм диктатор. Кой диктатор си дава оставката, кой диктатор си дава властта? Това, че при нас има ред и дисциплина, не значи, че има диктатура. Добре, че дадохме оставка, за да се видят и медиите кой на кого служи. Като партия ние нямаме нито една медия, нито вестник, нито телевизия. А много "бедни" партии ме преследват с камери. Каква независима журналистика е тази, партийна телевизия. Хубаво стана, че с тази оставка и тази, натрапена в Брюксел информация, се видя, че медиите се държат главно от ДПС, БСП, "Атака" и Скат, каза Борисов, цитиран от агенция "Фокус".
Бойко Борисов определи най-важните послания, които ГЕРБ предлага на избирателя. Те са -  10% плосък данък, седем дни връщане на ДДС и работа.
„Моята заслуга е в програмата. Направихме един документ, в който ясно да се каже, че ако ГЕРБ е на власт, няма да се вдигат данъците, ще продължи финансовата стабилност. ГЕРБ няма да взима заеми. Всяко едно поколение трябва само да се оправя и нашите деца не трябва да носят отговорност за нас. Българинът взима заем, когато си строи къщата или си учи детето, т.е. ако ГЕРБ е на власт ще се взимат заеми за инфраструктура. Планираме мащабна работа – взимат се 12 сметки от предишните месеци, средна цена, държавата осигурява пари за енергийна ефективност, което сваля цената с 30-40%, фирмата, човека плаща в следващите три години и след това си получава къща или блок санирана, красива сграда", каза Борисов.
Лидерът на ГЕРБ посъветва бившите управляващи, когато разговарят с хората, да не крият за това, което са сгрешили, защото който не работи, той не греши.
„Ако не бяхме отделили 20% за кофинансиране, щеше да има пари за пенсии и заплати, но нямаше да имаме проекти. Можеше ли да дадем повече пари на майките? Можеше. 30 – 35 млн. лв. все от някъде щяхме да ги заделим. Ние се заинатихме да правим 10 детски градини в София. 2 милиона души хранят 5 милиона в страната. Сами разбирате в такава ситуация как се създават доходи и как се постига растеж", каза той.
Борисов забрани на съмишлениците си през цялата кампания да бъдат споменавани думите "досие" и "Станишев". Той допълни, че ГЕРБ се разграничава от скандалите за подслушване.
„Ще спомена само веднъж името на Станишев и то не защото искам да го коментирам. Днес във вестниците пише, че ние ГЕРБ сме му пуснали досие. Той самият дезертира, бяга от политическа отговорност. Кой ще му дава задачите на този премиер, къде го има това в Европа? Лидерът е президент. ГЕРБ няма нищо общо с пуснатото му досие. Забранявам думата за неговото досие да се говори по дебати. Все едно го няма", посочи Борисов.
Борисов отбеляза, че не може партии с по два - три процента подкрепа, да казват кой ще е премиер.
Борисов благодари на всички, които са помагали на ГЕРБ през годините.
Преди това лидерът на ГЕРБ се скара на водачите листи, че са дошли без вратовръзки на конференцията на партията.
След повдигането на настроението на присъстващите с шеги, Борисов, обърна внимание на онези, които го обвиняват, че строи магистрали, а хората нямат пари за храна.
"Тези пътища са построени отчасти с европейски пари. Би било рядка глупост за една нация да избере партия, на която да й спрат еврофондовете, Бих искал - оптимизмът да го заменя с реализъм и прагматизъм. Преди 4 години направихме една оптимистична програма. Нямаше как да не го направим, като Орешарски твърдеше, че България ще бъде заобиколена от кризата. На практика – с половин милиард бяхме се потопили, когато встъпихме на власт", коментира Борисов.
Борисов заяви, че ако са били оставени да изкарат мандата си, ГЕРБ са могли да дадат на хората  25 000 работни места, 40% по-високи доходи, които сега обещават други партии.
----


Вафлите "Бойко Борисов"  явно са пуснати в търговската мрежа с цел народът "сладко" да преглъща родната ни действителност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар