Translate

вторник, 26 март 2013 г.

Проф. Никола Владов с наградата „Медик на годината 2012"



Проф. Никола Владов, началник на Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във ВМА и национален консултант по трансплантология, е отличен с
наградата „Медик на годината 2012", съобщиха от Обществения съвет на вестник „Форум Медикус", организатор на конкурса. Отличието се присъжда на проф. Владов и за изключително активна и ползотворна работа като председател на Българското дружество по трансплантология, като чуждестранен член на редица европейски и международни организации в сферата на съвременната хирургия.
Проф. Владов е специалист по жлъчно-чернодробна и панкреатична хирургия, лапароскопска хирургия и чернодробна трансплантация. Специализира във Франция - жлъчно-чернодробна, панкреатична и лапароскопска хирургия В болницата Cochin В Париж (1995 г., 2000 г. и 2001 г.) и колоректална хирургия 6 болницата St. Antoine В Париж (2002 г.). Роден е през 1960 г. в София, завършва медицина през 1987 г. Лекарската си кариера започва като хирург В МБАЛ 6 Пирдоп. Преминава през института „Пирогов", регионална болница В Тунис, болниците в Панагюрище и Пазарджик. От януари 2003 г. е във ВМА. Доцент по жлъчно-чернодробна хирургия е от 2005 г., а професор - от 2011 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар