Translate

вторник, 12 февруари 2013 г.

Стартира "Амджен биотехнологична академия"



„В съответствие с глобалната стратегия на компанията за сериозни инвестиции в областта на науката, насърчаване на научния обмен и образователния процес, Амджен България разгръща широка програма от научни и образователни активности, които целят да запознаят българските лекари с последните достижения на медицинската наука и биотехнологиите в лечението на редица значими заболявания. В момента компанията е в процес на разработване на близо 50 потенциални лекарства като инвестира повече от 20% от приходите си в научно-изследователска дейност“, каза д-р Красимира Чемишанска, генерален мениджър на Амджен за България, която обяви старта на академията. 
Целта на академията е продължаващо обучение и надграждане на познания на  лекарите-специалисти, по отношение  най-новите научни открития и развитието на иновативни подходи за лечение за бъбречни заболявания, рак, костни и сърдечносъдови заболявания.
Първият модул на „Амджен биотехнологична академия“ стартира под егидата на Българското нефрологично дружество. И в него ще се включат 400 лекари-специалисти от страната.
 В рамките на втория  ще се осъществят образователни срещи за биотехнологичните иновации в лекарственото лечение със студенти по медицина и фармация, в сътрудничество с Фондация „Junior Achievement“ и МУ-ти в София и страната.
"Нашата академия е дългосрочна и в следващите години ще добавяме нови области на медицината", каза в заключение д-р Чемишанска.



Няма коментари:

Публикуване на коментар