Translate

понеделник, 4 февруари 2013 г.

Проф. Никола Владов с почетен плакет от МЗ



Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи Почетното отличие (Почетен плакет) на МЗ на националния консултант по трансплантология проф. Никола Владов, ръководител на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия във ВМА-София. Повод за наградата бе признанието, което трансплантологът получи миналия месец в Париж, където на тържествена церемония беше избран за член на Френската академия по хирургия и получи медал за принос към световната медицина.
По думите и отличието на авторитетната институция, която има близо 300-годишна история, е признание, както за високите професионални качества на проф. Никола Владов, но така също и за нивото на българската медицина, която създава специалисти“, подчерта здравният министър.
Проф. Владов подчерта, че полученото международно отличие от Френската академия по хирургия, е признание не само в персонален план, а преди всичко за ВМА и най-вече за България. Той изрази благодарност към Министерството на здравеопазването за високата оценка за неговата работа и подчерта, че  с работата си занапред ще продължи да отстоява високите стандарти в медицината. 
------
Френската Академия по хирургия е основана през 1735 г. от крал Луи ХV. Проф. Никола Владов е третият българин, който е избиран за  член на авторитетната институция. В предишни години за членове на Академията са били избирани известните български медици проф. Парашкев Стоянов и проф. Аршевир Дериджян.

Няма коментари:

Публикуване на коментар