четвъртък, 28 февруари 2013 г.

Наглост без границиСлед като финансовият министър Дянков открадна над 2 млрд. лв. от събираните 10 години здравни вноски на българските граждани, сега ГЕРБ-ерските номенклатурчици опразват до дъно здравната каса. Управителят й обеща и на болнични шефове, и пред обществеността, че ще плати всичко-всичко на болниците! В това число и надлимитни дейности... Всичко-всичко!
И в предсмъртната си агония управниците са арогантни докрай и подчиняват обезумелите си действия на: "След нас - потоп!" На практика това значи, че няма да има каквито и да било пари за здравеопазване след средата на годината, а това е атомна бомба за следващите управляващи, които и да са те.
Е, Бойко Борисов, разбира се, ще се блъска в гърдите с познатото от пенсиите "Аз ви платих..." Да, неговите четирима неудачни министри заедно с тримата му шефове на здравната каса успяха за 3 години и половина да плащат с жълти стотинки труда на лекарите и лекарствата на хората, които с лични пари и с пари на работодателите си са плащали здравните си осигуровки.
Вчера стана ясно, че шефът на НЗОК е разпространил посредством медиите поредната си лъжа, че е платена извършената от болниците дейност за декември 2012 г. Беззаконията с парите на данъкоплатците и грубите експерименти със здравето на хората се правят вече четвърта година от правителството на ГЕРБ съвършено безнаказано. Лъжа бе, че касата разполага с ограничени средства, защото в годините е "върнала" общо около 400 млн. лв. в републиканския бюджет(?!), вместо с тях да бъдат лекувани хората. Човек да се не начуди коя е най-голямата наглост в последните близо 4 години - ограбването на парите от здравните вноски ли, потъпкването на конституционното право на хората да се лекуват ли, или щедрите бонуси, които си раздаваха с парите от нашите вноски.
И да не забравим да предупредим, че ако някой го заболи коремът, добре е най-напред да провери в коя болница лимитите по методиката "ала Цеков" позволяват до края на годината да бъде опериран пациентът... 


Аида Паникян
В."Дума" 

Няма коментари:

Публикуване на коментар