Translate

понеделник, 11 февруари 2013 г.

В България годишно се разхищава по 140 000 тона храна



Съобщи изпълнителният директор на Българската хранителна банка Мая Калчева. Една от предложените промени в Закона за храните е да се забрани на търговските вериги и ресторантите да изхвърлят хранителни продукти в контейнерите за смет, припомни тя. Така бизнесът трябва да избере дали да дари провизиите на социално слаби, или да предаде стоките на екарисаж за унищожение. Проблемът с гладуващите българи става все по-сериозен и с всяка следваща година се увеличава броят на хората, които не могат да си осигурят всекидневно хранене, алармира експерта. Заради това много от бедните разчитат на помощи. Марияна Николова поддържа от 12 години социална кухня във Варна. Всеки месец тя и нейният екип изхранват близо 750 граждани в беда. 100 от тях са деца с различни заболявания.

В. "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар