Translate

понеделник, 21 януари 2013 г.

Каквото каже Бойко - все е вярно



Политически записки от седмицата


Бойко Борисов твърди, че никога не е обръщал палачинката. Може, ама тая работа ми прилича на приказката за войника, който никога не отстъпвал. Просто му командвали "кръгом" и пак напред. А и, честно казано, каква е тая палачинка, която от едната страна е готова, а от другата - сурова? По принцип вярвам на премиера, докато под Министерския съвет не се съберат повече от 200 души. А с инструкцията си "не" на референдума Борисов шашна ГЕРБ и особено ония 76 депутати от управляващите, които са регистрирани в ЦИК като "агитатори" в полза на ядрената централа. Освен това не знам сега как ще гласува Цецка Цачева, която публично обяви, че е "за" строителството. Та ако последват заменки на позициите, да не се чудите. Все пак палачинката има две страни.
***
По горния въпрос, ако не вярвате на мен, питайте Кунева. От Движение "България на гражданите" заявиха, че новата позиция на Борисов за референдума не е искрена. "Видели сме многократно как премиерът прави пируети не само по тази тема", твърдят от движението.
Все по темата оттам изразиха съмнения и за позицията на управляващите за 7-и блок на "Козлодуй".
***
Станишев да не остане по-назад, "освидетелства" премиера и нарече поведението му за позицията относно развитието на ядрената енергетика "шизофренно", като включи и цялото правителство. Изобщо за лидера на БСП от която и страна да падне палачинката, все е на зле.
***
Накрая премиерът сложи точка на разпрата от Купър с категоричното: "Референдумът е безсмислен." Постващ под информацията в "Дневник" иронично го закова: "Когато толкова често си променяш мнението, все някога казваш истината." Толкова за обръщането на палачинката.
***
Цветанов нямал притеснения за аферата "Дюнигейт". Той и за апартаментите нямаше притеснения и както се видя, излезе прав човекът. Само дето според Мирослав Найденов скандалът можел да струва на данъкоплатците до 100 милиона лева. Но това пари ли са за ГЕРБ? Като нищо ще ги извадят от държавната субсидия. Вицепремиерът няма и притеснения за кумеца си Тодор Бояджиев, набъркан в скандалната покупка на терена, който според БСП е спечелил поръчки за над 25 милиона лева при управлението на ГЕРБ. А Цветанов гордо успокоява: "Кум съм на много семейства и кръстник на много деца." И ако всички си печелят поръчките...
Сините най-после си намериха достойна кауза.
***
"СДС ще започне да събира подписка за провеждането на национален референдум за тютюнопушенето в страната. Това заяви лидерът на партията Емил Кабаива-нов. Отглас в мрежата: "Да ви имам проблемите, другари." Междувременно този основен приоритет се допълва от задача за обединение на хората с дясно мислене и безусловно участие в 42-рото НС. А vagabond66 коментира информацията така: "В крайна сметка не ни става ясно "тези" за "съюз на демократичните пушачи" ли са, или са за "съюз на демократичните непушачи" !? От парламентарната група на Синята коалиция просто се изсмяха.
***
Дянков, дай пустите бонуси следколедно, както призовава Станишев. От друга страна те автоматично се превръщат в предизборни! Е, да видим какво ще каже опозицията. 


Евгени Петров
В."168 часа" 


Няма коментари:

Публикуване на коментар