Translate

понеделник, 28 януари 2013 г.

В НОИ си раздали близо 7 млн. лева бонуси за 2012 г



Близо 7 млн. лева бонуси са получили чиновниците в НОИ за цялата 2012-та година, показва справка на „Дарик", получена по Закона за достъп до обществената информация.
От НОИ веднага коментираха информацията и уточниха, че парите са в рамките на бюджета на институцията, а допълнителните възнаграждения за добре свършена работа. Бонусите не са се увеличавали от 2009 г.
Въпреки че по закон имат право да си раздадат бонуси до 30 процента от разходите за заплати, те са дали 17,6% отгоре.
Справка на „Дарик" показва, че средната месечна заплата в Националния осигурителен институт е малко над 820 лева.
Държавната комисия за енергийно и водно регулиране отказа достъп до информация за допълнителните възнаграждения на членовете на комисията и служителите в администрацията й.
Мотивът бе, че това е лична информация и не е представлява обществен интерес.
Получените бонуси са разделени на близо 4000 служители, но ръководителите на ведомството не са получавали бонуси.
Средният размер на допълнителните стимули е по 144 лева месечно, а общият размер на средствата възлиза на повече от 6,95 млн. лева.
Допълнителните възнаграждения в Комисията за финансов надзор са в размер на 470 000 лева, като наградените служители са получили по около 179 лева месечно. Нито един член на ръководството не е получил бонус.
В Министерството на външните работи са раздадени 823 500 лева допълнително за постигнати резултати. Министър Николай Младенов и заместниците му не са сред наградените.
В социалното министерство в началото на миналата година са получени 203 000 лева.
В МВР нито на редовите служители, нито на ръководството на министерството, е получило допълнително възнаграждение.
--------
Ако  към тези пари прибавим и бонусите раздадени и в останалите държавни  структури, където заплатите уж са малки,  щеше да се получи сума, покриваща не само не дадената нещастната коледна пенсионерска пенсия-бонус, ами щяха да останат и доста пари и за други цели. 
Но у нас  всеки властващ гледа само и единствено себе си и сателитните, около него , а другите, които си нямат чичо-владика- кучета ги яли...Те за това сме и на този хал в цяла Европа....

Няма коментари:

Публикуване на коментар