Translate

понеделник, 21 януари 2013 г.

20 души работили по новогодишния клип на президента цели 9 дни

Видеоклипът с Новогодишното обръщение към нацията на президента Росен Плевнелиев е изработен безвъзмездно от Българската национална телевизия, се посочва в официален отговор от администрацията на президента до БГНЕС по Закона за достъп до обществена информация.
На администрацията на президента й трябваха 14 дни, колкото е и максималният срок по закон, за да отговори на въпросите, свързани с изработването на новогодишния клип на държавния глава. От отговора, подписан от главния секретар на президента Екатерина Захариева, става ясно, че изработването на клипа е извършено за девет дни, като съвместно участие са взели около 20 служители на БНТ и на администрацията на президента.За изработването на видеоклипа не е обявена малка обществена поръчка, именно защото той е изработен безвъзмездно и не са изразходвани за него бюджетни средства. „БНТ като национален обществен доставчик на аудио-визуални медийни услуги на бюджетна издръжка, ежегодно обезпечава технически заснемането на новогодишното обръщение към нацията на държавния глава и го предоставя на медиите, които заявят желание да го излъчат в минутите преди настъпването на Новата година”, се посочва в отговора.
В последните минути на 2012 г. президентът Росен Плевнелиев описва България с думите, че е от най-старите държави в Европа, с древна култура, богата история и неповторима природа - думи, изречени на фона на Царевец в Търново, а веднага след него идва и красивият пейзаж на заснежени планински склонове. Картина, веднага разпозната като пейзаж от известната Rocky Mountain (Скалистите планини) в щата Колорадо, Северна Америка.Същата снимка е публикувана и на сайта на "Балкантурист" в секцията, рекламираща Пампорово. По-късно служителка на компанията беше уволнена, заради „копи пейст”. Прессекретарят на президента Мария Иванова беше наказана с административно наказание "предупреждение за уволнение".

--------
Относно "безвъзмездното" човек винаги изпитва съмнения, защото безплатни обеди отдавна няма...
А ако има те са като постна супичка тук-там с някое картофче..Само, че вместо картофче те ти на- чужди пейзажи...
И то по най-лесния начин-copy/paste. Ясно колко са в час с времето и в телевизията и в президентството....От 20 души как пък нито един не си поразмърда онова вещество, наречено сивите клетки и да провери, чии са тези картинки все пак.
Явно на някои и чичко Google  не  е от полза....

Няма коментари:

Публикуване на коментар