Translate

четвъртък, 20 декември 2012 г.

Нова технология прави антибиотиците непотребни



 Озонотерапия гони грипа



Нов метод подсилва имунната система, убива вирусите и гони грипа. Прилагането му прави пиенето на антибиотици ненужно и спасява зъбите от падане. Той се нарича озонотерапия и прилагането му е напълно безболезнено и ефикасно.
Новият метод спира пародонтозата в начален стадий.
„Прилагането на този най-съвременен лечебен метод не само заменя спокойно пиенето на антибиотик, но и заздравява венците, като ги предпазва от оголване, което впоследствие довежда до разклащане и падане на зъбите.
Всеки случай обаче е строго индивидуален”, казва д-р Десислава Георджева, ръководител на отделението по дентална медицина в Пловдивската стоматологична клиника.
По-леките форми на пародонтоза могат да се поддържат с базова терапия с почистване на зъбен камък, последвана от кратка, безболезнена 10-15-минутна обработка с озон на пародонталните джобове. Третирането на различните зони в устната кухина, което трае от 40 секунди до 2 минути, става с озонов генератор. Озонът  в алтернативната терапия унищожава ефикасно микроорганизмите, едни от причинителите на пародонтозата.
Сега обичайната практика, с която денталните лекари ги премахват, е предписване на антибиотици.
Лечението с озон е известно отдавна, но едва отскоро започна да се прилага и в стоматологията. Названието озон означава на гръцки „приятен мирис“. Всеки, който е дишал въздуха след силна гръмотевична буря или в близост до електрически разряд, познава добре свежото ухание на този газ, алотропна форма на кислорода.
Технологията се прилага успешно при кариес и грануломи, дезинфекция на коренови канали, продължително кървене и афти. Тя подпомага лечебния процес и когато се прилага след поставянето на импланти, обясни д-р Георджева.
Активният кислород, какъвто на практика представлява озонът, подобрява локалния имунитет и създава трайна защита на организма срещу инфекции. Озонът спира появата на херпес.
Възстановителният процес след озонотерапия протича изключително бързо. Освен това тя не провокира алергии и не е токсична. Тя е единственият алтернативен метод за овладяване на възпаления при пациенти с различни алергии. Новият метод е подходящ и за стимулация на тъканите и в дълбочина. С електрически разряди от двата накрайника на сондата към озоновия апарат се лекуват бързо и безболезнено невралгии и мускулни възпаления, повлияват позитивно нерви, лимфни възли и слюнчести жлези.


Новата технология е безболезнена и се прилага без проблеми при деца.

Силвия Николова 
 В."Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар