Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

Сексът на всеки четвърти българин страда от икономическата криза


Младите жени у нас предпочитат пълноценното сексуално изживяване, а не верността




С напредването на възрастта 52% от хората поставят  общите интереси, 48%  честността като по-значими фактори от сексуалните отношения, които са определящи за 31%.
При младите мъже, във възрастта 18-34, верността се оказва за 46% се оказва в малко по-голяма степен по-важна от сексуалните отношения (42%), докато при жените, в същия възрастов диапазон, сексът е важен за 51%, а верността - за 39%.
Значително по-голям процент от жените (41%) определят чувството за сигурност като  важен фактор в сравнение с мъжете (26%).
73% от младежите, на възраст 18-24 години,черпят най-вече информация за секса от Интернет, който се оказва доминиращ източник.

Мъжете имат по-малко резерви да говорят за секс,  без значение с кого (44% срeщу 30% за жените), докато жените в по-голяма степен предпочитат да говорят за секс само със своите партньори (25% срещу 15% за мъжете).

Най-открити и честни за секса са хората между  35 и 44 г. като 47% от тях могат да говорят за секс с всеки.
На въпроса колко често правите секс повече от половината отговарят, че правят секс веднъж седмично или по-често.Мъжете твърдят, че правят секс по-често отколкото жените, което би могло да се дължи на желанието им да се представят в по-добра светлина.
Логично, по-възрастните респонденти правят секс всеки ден или почти всеки ден значително по-рядко, в сравнение с останалите по-млади хора.

Икономическата криза не е повлияла върху сексуалния живот на почти половината от българите, но всеки четвърти признава, че прави по-малко секс. Всеки трети на възраст 45-54 години твърди, че прави секс по-рядко заради кризата, което в някаква степен би могло да се дължи и на възрастта.
От друга страна най-младата група реагира по различен начин – 19% от 18-24-годишните търсят по-силни преживявания, 8% правят секс по-често. Сексът за тях изглежда е начинът, по който се възстановят от свързания с кризата стрес.
Това сочат данните от представително онлайн проучване на сексуалните навици на българите, проведено от Fox Life и Gemius, в периода 27-29.11.т. г., сред 600 души на възраст 18+..
Резултатите бяха обявени в началото на кампанията на FOX Life "Да поговорим за секс".

Няма коментари:

Публикуване на коментар